Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Updates over de Kweekvijver of de laatste informatie over BomenCampus. Gave vacatures of tijdelijke opdrachten. Gave ervaringsverhalen van onze trainees of medewerkers. Of gewoon mooie ontwikkelingen die we met je willen delen. Je vindt het allemaal hier: in het laatste nieuws.

Bomenbanen
Bomenbanen

De trainees die deelnemen aan onze opleiding Kweekvijver krijgen de nodige theorie voor hun kiezen. Ze brengen die kennis in de praktijk bij echte projecten. Begin oktober zijn 7 trainees begonnen aan de opleiding. De komende tijd volgen we 2 van hen: Annely en Jeroen. “Ik kan met mijn gezin niet meer normaal door het bos lopen. Ik zie van alles en probeer ook te verklaren wat ik zie. Heerlijk vind ik het.” Het heeft wat jaren geduurd maar Annely (50) is weer terug in haar oude vakgebied en daar geniet ze elke moment van.

Begin jaren ’90 studeerde ze af aan Van Hall Larenstein (dit was toentertijd nog IAHL; Internationaal Agrarische Hogeschool Larenstein) in Velp. Met haar diploma Bos-en natuurbeheer kon ze moeiteloos aan de slag bij een (boomtechnisch) landschapsadviesbureau. “Ik werkte er zo’n 10 jaar tot de kinderen kwamen. Ik vond het lastig om mijn gezin te combineren met mijn werk en dus koos ik ervoor om fulltime moeder te worden. Maar na 18 jaar stonden de kinderen op eigen benen en was er weer tijd voor mijzelf. Tijd om weer aan het werk te gaan.” Een gemotiveerde Annely solliciteerde, solliciteerde en werd uitgenodigd. Een volhouder, maar ze kreeg nul op rekest. Waar schortte het aan? “Het gebrek aan recente werkervaring. Destijds toen ik studeerde kregen wij geen les in het gebruik van GIS en data bijvoorbeeld. Daar liep ik tegenaan”, vertelt Annely.

Kweekvijver

Via-via werd ze gewezen op de Kweekvijver. “Terug de schoolbanken in, ik was er wel een beetje bang voor. Is het niet te hoog gegrepen?”, vroeg ze zich af. De Kweekvijver neemt 5 maanden in beslag. 5 dagen per week zijn de trainees bezig met hun opleiding. Verschillende vakdocenten leren hen de kneepjes van het vak. Dit gebeurt in het trainingslokaal in Linschoten, één van onze opleidingslocaties, ook maken ze de nodige praktische vlieguren in het inspecteren van bomen in Woerden en omgeving. De 7 trainees zijn nu een goede maand onderweg. Hoe bevalt het Annely? “Ik vind het heerlijk om weer met mijn vakgebied bezig te zijn. In de eerste maand heb ik al zoveel geleerd. Ik had bijvoorbeeld nooit de cultivars geleerd, nu dus wel! Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Ik verwacht de komende maanden de bomen nog beter te kunnen lezen”, besluit Annely.

Terug naar het overzicht