Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Updates over de Kweekvijver of de laatste informatie over BomenCampus. Gave vacatures of tijdelijke opdrachten. Gave ervaringsverhalen van onze trainees of medewerkers. Of gewoon mooie ontwikkelingen die we met je willen delen. Je vindt het allemaal hier: in het laatste nieuws.

Bomenbanen
Bomenbanen
Professional, detachering, bomenvak, medewerker beheer en uitvoering

“Bomenbanen heeft mij een kans, een toekomst gegeven die ik anders nooit had gekregen.” Sinds half oktober 2018 werkt Michael, via Bomenbanen, als Medewerker beheer en uitvoering bij gemeente Rotterdam. Hij is er écht op zijn plek!

Na zijn studie Toegepaste Biologie zat Michael met zijn handen in zijn haar. Wat wilde hij echt? Waar werd hij blij van? “Ik wist in ieder geval dat mijn hart in Rotterdam lag, daar wilde ik de rest van mijn leven doorbrengen. Dus verhuisde ik terug naar waar mijn roots liggen.” Michael toonde vorig jaar interesse in het leertraject tot Data Inspecteur Bomen - de Kweekvijver - van Bomenbanen, maar haakte uiteindelijk af. De lange reistijd zag hij niet zitten. Gemeente Rotterdam zocht een paar maanden later een Medewerker beheer en uitvoering die communicatief vaardig was. Meteen dacht Marjo van Steenselen, teamleider bij Bomenbanen, aan Michael en waagde er een telefoontje aan. “Natuurlijk! Ik stond te springen om te beginnen. Zo’n job, en dan ook nog eens in mijn stad!"

Medewerker beheer en uitvoering

“Ik ben verantwoordelijk voor het beheer en de uitvoering van het groen in de stad. Zo schouw ik het groen voordat er een dunning plaatsvindt en ik markeer de bomen die geveld moeten worden. Ik mag werken voor de mooiste doelgroep die er is, de burger. Maakt een bewoner een melding via de buiten beter app, dan neem ik eerst even contact op. Ik sta graag voor ze klaar. En ik weet dat hoe beter je mensen informeert, des te begripvoller ze worden. En als het ook nog eens in je aard ligt om veel te praten, dan komt dat mooi samen! Het voelt zo goed om voor deze doelgroep te mogen werken, het voelt als een privilege.”

Michael is voor zijn studie Toegepaste Biologie gestart met verschillende studies. CMD (Communication and Multimedia Design) of ook wel grafisch vormgeven genoemd is er 1 van. Van de vaardigheden die hij tijdens deze studie heeft geleerd, plukken hij en de gemeente nu de vruchten. “Ik pas mijn kennis toe bij de diverse projecten waar ik bij betrokken ben. Zo heb ik laatst een boekje mogen ontwerpen over de achterstallige onderhoudsbehoefte in het gebied Noord West. Het boekje was speciaal gemaakt voor mensen die dit voor het eerst in handen kregen, zodat ze meteen wisten waar het over ging en wat de werkzaamheden inhielden.“

De detachering bij gemeente Rotterdam loopt tot en met mei. Stiekem hoopt Michael dat hij zich na mei écht een ambtenaar mag noemen. “Mijn ouders, ze zijn allebei ambtenaar. Ik ben opgegroeid in een ambtenaarsgezin. En dat zou ik graag willen voortzetten!”

Terug naar het overzicht