Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Updates over de Kweekvijver of de laatste informatie over BomenCampus. Gave vacatures of tijdelijke opdrachten. Gave ervaringsverhalen van onze trainees of medewerkers. Of gewoon mooie ontwikkelingen die we met je willen delen. Je vindt het allemaal hier: in het laatste nieuws.

Bomenbanen
Bomenbanen

Waarom doet een boom wat ‘ie doet? Waarom groeit ‘ie? Voor Marijn is een boom één grote puzzel. De puzzel ontrafelen, dat leerde ze tijdens de kweekvijver, ons opleidingstraject tot Data Inspecteur Bomen. In haar huidige werk als Adviseur GIS en Data zorgt ze ervoor dat de puzzel nog makkelijker op te lossen is.

“Bomen hebben altijd mijn interesse gehad. Je ziet een boom van de buitenkant, alleen weet je zo op het eerste gezicht niet wat er zich van binnen afspeelt. Alles in die boom is in evenwicht en komt tot uiting op het juiste moment. Ook vind ik het een mooie gedachte dat de boom die je nu plant er straks nog is als jij er niet meer bent”, zo vertelt Marijn.

Na haar studie Bos- en natuurbeheer aan de Wageningen Universiteit zocht ze een baan in het groen. “Ik wilde vooral lekker in het groen aan de slag.” Na een paar jaar bikkelen op de universiteit koos Marijn voor nog eens 5 maanden in de schoolbanken, ze koos voor ons opleidingstraject Kweekvijver. “Het bood mij alles waarnaar ik zocht. Het vraagstuk achter de boom stond centraal. Het paste perfect bij mij.”

Toch stroomde ze niet uit als Data Inspecteur Bomen. Haar nieuwsgierigheid ging verder dan de korte tijd die je met een boom kan en mag doorbrengen tijdens inventarisaties en inspecties. “Na de eerste minuten bij de boom word het voor mij interessant. Ik wil het vraagstuk oplossen. Maar dat is niet waarom jij daar bent”, legt ze uit. Bomenbanen liet een talent als Marijn zeker niet gaan. De docenten zagen veel potentie in haar analytische kijk naar bomen en in haar gezonde nieuwsgierigheid. En zo bracht de Kweekvijver haar een toekomst als Adviseur GIS en Data. “Elke dag maak ik het systeem een stukje slimmer. Dankzij mijn werk kunnen de inspecteurs buiten nog beter hun werk doen. De ervaring die ik heb opgedaan tijdens de Kweekvijver neemt niemand mij meer af. Het komt ook goed van pas in mijn huidige functie. Zo weet ik bijvoorbeeld uit ervaring wat fijn en niet fijn is aan een bomenpaspoort.”

Zo zie je maar, het maakt niet uit waar je begint: Bomenbanen, persoonlijke groei in bomen, samen zorgen we dat het werkt!

Terug naar het overzicht