Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Updates over de Kweekvijver of de laatste informatie over BomenCampus. Gave vacatures of tijdelijke opdrachten. Gave ervaringsverhalen van onze trainees of medewerkers. Of gewoon mooie ontwikkelingen die we met je willen delen. Je vindt het allemaal hier: in het laatste nieuws.

Bomenbanen
Bomenbanen

Heb jij een passie voor bomen? Dan hebben we goed nieuws voor jou! In januari 2020 start namelijk een nieuwe editie van de Kweekvijver, de opleiding tot Data Inspecteur Bomen.

De Kweekvijver opleiding is dé opleiding voor iedereen die aan de slag wil als bomenprofessional. Of je net van school komt, al werkzaam bent in het groen, of vanuit een heel ander vakgebied de uitdaging wilt aangaan. Alles wat je nodig hebt is een groen hart, de ambitie om aan de slag te gaan in het bomenvak en de drive om een ontzettend mooi vak te leren!

Data Inspecteur Bomen

Wat doet een Data Inspecteur Bomen? Kort gezegd: je voert boominventarisaties uit in het stedelijk gebied. Dat betekent dat je met een veldcomputer naar buiten gaat en voor een opdrachtgever zijn bomenbestand in kaart brengt, controleert of aanvult. Algemene boomkenmerken, maar ook veiligheidsaspecten en onderhoudsstaat worden door jou opgenomen en geregistreerd. En dat is ontzettend belangrijk, want zonder goede data is het niet mogelijk de bomen in jouw dorp of stad efficiënt en effectief te beheren en onderhouden.

Zie jij jezelf als toekomstig Data Inspecteur Bomen? Dan is de Kweekvijver jouw ideale start. Je krijgt met een kleine groep mede-enthousiastelingen kennis en vaardigheden aangereikt door vakdocenten uit de praktijk en gaat vanaf de 1e dag regelmatig het veld in om je kennis in de praktijk te toetsen en toe te passen.

Betaalde opleiding met uitzicht op een contract.

Onze Kweekvijver is een dagopleiding waar je gedurende 5 maanden in 4 dagen per week wordt opgeleid. Tijdens de opleiding ontvang je een studievergoeding – ook zorgt Bomenbanen voor werkkleding, een veldcomputer, vervoer, lesmateriaal en alles wat nodig is om je te ontwikkelen. Deelname aan de diverse examens (Veilig Werken langs de Weg, VCA en Data Inspecteur Bomen) zijn inclusief.

Als je de Kweekvijver succesvol afrondt, sluiten wij  met jou een arbeidscontract af voor minimaal 1 jaar en kun je direct je eerste stappen zetten als bomenprofessional! 

Enthousiast geworden? 

Neem gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (06) 2269 3248. Of lees verder op het Starter deel van onze website. Hier vind je ook een overzicht van veel gestelde vragen.

Direct aanmelden? Dat kan natuurlijk ook! Stuur een recent CV en jouw motivatie voor deelname aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

Terug naar het overzicht