Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Updates over de Kweekvijver of de laatste informatie over BomenCampus. Gave vacatures of tijdelijke opdrachten. Gave ervaringsverhalen van onze trainees of medewerkers. Of gewoon mooie ontwikkelingen die we met je willen delen. Je vindt het allemaal hier: in het laatste nieuws.

Bomenbanen
Bomenbanen

Jeroen heeft in 2019 zijn opleiding Data Inspecteur Bomen succesvol afgerond bij Bomenbanen. Dagelijks controleert hij nu bomen in het stedelijk gebied op conditie, veiligheid en benodigd onderhoud. 

Vandaag inspecteert Jeroen de bomen in Heiloo, zijn geboorteplaats, niet ver van zijn huidige woonplaats Alkmaar. Dat de gemeente Heiloo haar zorgplicht voor de bomen serieus neemt is duidelijk, zij publiceert de inspectiewerkzaamheden in de locale media en zo neemt Heiloo kennis van het werk van Jeroen.

Wat doet een datainspecteur bomen nu precies? Jeroen heeft een veldcomputer waarop een digitale kaart staat met alle bomen die geïnspecteerd moeten worden. Aan elke boom die op de kaart staat, is een paspoort gekoppeld. In het bomenpaspoort vermeldt Jeroen de conditie van de boom, is de boom gezond, of zijn er gebreken waarvoor nader onderzoek nodig is. Ook wordt de boom gecontroleerd op veiligheid, want als een boom in de omgeving van een weg of fietspad staat, is het belangrijk dat deze geen gevaar levert voor de verkeersdeelnemers. Als laatste vermeldt de data inspecteur of er onderhoud nodig is voor de boom. 

Al deze informatie slaat Jeroen op in het paspoort van de boom en deze informatie levert hij bij de gemeente Heiloo aan de boombeheerder. De gemeente kan nu het benodigde onderhoud door een boomverzorger laten uitvoeren, of een boomspecialist nader onderzoek laten doen als de gezondheid van de boom dat vraagt. Het is belangrijk dat de dataregistratie goed op orde is, zodat de boombeheerder van de gemeente de juiste maatregelen kan treffen. 

Vandaag inspecteert Jeroen de bomen in Heiloo, dicht bij huis. In heel Nederland werken data inspecteurs bomen dagelijks om het bomenbestand in kaart te brengen.

Ben jij ook geïnteresseerd in het werk van Data Inspecteur Bomen? Neem contact met ons op via de website, of bel met 06-2269 32 48. In januari 2020 start onze opleiding in Linschoten, we schrijven je graag in als deelnemer. 

Terug naar het overzicht