Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Updates over de Kweekvijver of de laatste informatie over BomenCampus. Gave vacatures of tijdelijke opdrachten. Gave ervaringsverhalen van onze trainees of medewerkers. Of gewoon mooie ontwikkelingen die we met je willen delen. Je vindt het allemaal hier: in het laatste nieuws.

Bomenbanen
Bomenbanen

De trainees die deelnemen aan onze opleiding Kweekvijver krijgen de nodige theorie voor hun kiezen. Ze brengen die kennis in de praktijk bij echte projecten. Begin januari zijn 8 trainees begonnen aan de opleiding. Twee van hen hebben we in de loop van de opleiding gevolgd: Rosanne en Michiel. Dit keer een update van Rosanne!

Onderweg 
De trainees zijn nu alweer 4 maanden onderweg. In de vorige rubriek over Rosanne lazen we dat ze zich voor de start van de opleiding al aan het voorbereiden was. “Een maand voordat de opleiding startte, ben ik begonnen met het leren van de Latijnse namen. Het was best pittig maar ik had zo mijn ezelsbruggetjes, ik koppelde karaktereigenschappen aan de boom.” Maar niet alles valt voor te bereiden. Wat is het meest verrassendste tot nog toe aan de opleiding? “Je went enorm snel aan het buiten zijn. De eerste dagen, ik herinner het mij nog goed, ik was gesloopt! Ik verkeek mij op de kou en was niet goed ingepakt. Ik weet nog dat ik dacht ‘hoe houd ik dit vol?’. Maar na een week was mijn lichaam er al aan gewend. Zo heerlijk! Dat is wel even wat anders dan achter je laptop zitten in een hippe koffiebar.” 

Blad!  
Door in januari te starten krijgen de trainees tijdens hun opleiding bijna alle seizoenen mee. En dat is voor de trainees heel leerzaam. Ik ben blij dat we in de winter begonnen zijn, want we zijn letterlijk bij de 'core' begonnen. Hardcore, op vorm van boom, bast en takstand. Weet je, ik dacht eerst altijd dat het in een keer lente was. Dat de bloemen ineens uitkwamen, dat het blad ineens aan de bomen hing en dat de bijen allemaal tegelijk wakker werden. Maar dankzij de opleiding weet ik nu wel beter! En dat is zo mooi om te aanschouwen.” 

En de lente, daar zitten de trainees nu middenin. Wat verwachtte Rosanne ervan? Blad! Blad aan de bomen, dat is wat ik de komende periode verwacht. We hebben tot dusver alles behandeld van bomen en wel afbeeldingen gezien van blad, maar ik ben zo ontzettend benieuwd naar bladeren aan de bomen. Ik kan het me natuurlijk nog wel herinneren van vorig jaar, maar zo nauwkeurig als dat we nu bijvoorbeeld naar knopstand en vorm hebben gekeken, zo heb ik natuurlijk nog nooit naar blad gekeken. Het schijnt dus dat je bepaalde bomen weer heel veel makkelijker op blad kunt onderscheiden. Zoals bijvoorbeeld lindes en iepen. Ik ben heel erg benieuwd!” 

Terug naar het overzicht