Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Updates over de Kweekvijver of de laatste informatie over BomenCampus. Gave vacatures of tijdelijke opdrachten. Gave ervaringsverhalen van onze trainees of medewerkers. Of gewoon mooie ontwikkelingen die we met je willen delen. Je vindt het allemaal hier: in het laatste nieuws.

Bomenbanen
Bomenbanen

Vandaag is de website van BomenCampus online gegaan. Een mooie mijlpaal in de ontwikkeling van dit nieuwe opleidingslabel. En tegelijk de introductie van de gloednieuwe opleiding Bomen in Stedelijk Gebied. Een maatwerkopleiding op mbo 4 niveau waar de studenten worden opgeleid tot boomexpert. Met de juiste vooropleiding kan de opleiding in twee jaar worden afgerond. De eerste editie van de opleiding start na de zomer. Met de Kweekvijver stond Bomenbanen aan de wieg van dit mooie initiatief en we zijn heel trots om hier deel van uit te maken!

Het beheer van bomen in de openbare ruimte is een specialisme. Met het groeien van het aantal bomen en de toegenomen waarde die we aan bomen in de bebouwde omgeving toekennen, stijgt de vraag naar goed opgeleide boomexperts. Nu, maar zeker ook in de toekomst.

Om invulling aan deze stijgende vraag te geven hebben BomenCampus en Aeres MBO Almere de handen ineen geslagen. Samen met nog een aantal partners ontwikkelden zij de opleiding Bomen in Stedelijk Gebied. Een complete en praktische vakopleiding op mbo niveau 4, waarin de studenten alle vaardigheden ontwikkelen die passen bij modern boombeheer.

Het vakgebied rond bomen in het stedelijk gebied staat in al zijn facetten centraal. Zo leren de studenten over boombeheer, onderzoek, inspectie en onderhoud. De opleiding beperkt zich echter niet tot bomen, maar besteedt ook nadrukkelijk aandacht aan kennis en vaardigheden op het gebied van communicatie, contractvorming en klimaat. Onmisbare vaardigheden voor de boomexpert van de toekomst.

Na de zomer van 2021 start de opleiding met de eerste groep deeltijdstudenten. In dit unieke concept volgen studenten met een passie voor bomen niet alleen een opleiding, maar hebben ook een betaalde baan via BomenCampus. Om zich direct in de praktijk te kunnen ontwikkelen tot boomexpert, gaan de studenten via BomenCampus aan de slag bij gespecialiseerde bedrijven en overheden.

In het voorjaar organiseert BomenCampus verschillende kennismakingsevenementen. Zo zijn er op 30 maart, 15 april en 29 april online open dagen en worden op 1 april, 20 april en 11 mei meeloopsessies georganiseerd. Aanmelden voor deze evenementen kan via de website.

Terug naar het overzicht