Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Updates over de Kweekvijver of de laatste informatie over BomenCampus. Gave vacatures of tijdelijke opdrachten. Gave ervaringsverhalen van onze trainees of medewerkers. Of gewoon mooie ontwikkelingen die we met je willen delen. Je vindt het allemaal hier: in het laatste nieuws.

Bomenbanen
Bomenbanen

Bomenbanen heeft als penvoerder, samen met een collectief van diverse bedrijven in de bomenbranche, een SLIM subsidie binnengehaald van €200.000. De subsidie is bedoeld om een 'Leven lang leren' te stimuleren binnen het mkb, zodat medewerkers uitgedaagd blijven en zich voor een langere termijn aan een onderneming willen binden.

De behoefte aan vakkundige mensen is groot en voelbaar binnen de volledige bomenbranche. Maar de tijd en middelen om starters of mensen met weinig voorkennis in te werken, is er bij veel bedrijven vaak niet. Daarom heeft Bomenbanen het initiatief genomen om een traineeship te ontwikkelen. Hiermee worden mensen met een passie voor groen in twee jaar tijd klaargestoomd om als boomexpert aan de slag te gaan. Ongeacht of zij wel of geen voorkennis hebben van bomen.

In de afgelopen periode is er door Bomenbanen en haar partners hard gewerkt aan een ontwikkelplan om het traineeship, onder de naam BomenCampus, vorm te geven. Dit bestaat uit 4 intensieve opleidingsmaanden en 20 maanden werken en leren bij mkb-bedrijven binnen de branche. De ontwikkeling van en werving voor het traineeship gaan zeer voorspoedig en eind augustus dit jaar start de eerste lichting trainees. Bomenbanen verwacht hiermee een mooie oplossing te bieden voor de scholingsbehoefte binnen de bomenbranche.

Terug naar het overzicht